Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A koncentráció segítése gyógynövényekkel
  2024-01-27 23:50:17, szombat
 
  Kiegészítők, amelyek segítik a figyelem és a koncentráció fenntartását

A nap minden percében, még éjszaka is használjuk az agyunkat. Különösen igaz ez, amikor álmodunk. Amennyiben szeretnénk javítani a figyelmet és a fókuszt, mert ez segíthet bennünket a munkahelyünkön, netalántán a tanulásban, akkor egyes kiegészítők is a segítségünkre lehetnek ebben. Most ezek közül mutatunk be néhányat.

Hogyan működnek azok a kiegészítők, amelyek jobb figyelmet és koncentráció biztosítanak? Ezeknek a kiegészítőknek mindegyike másképp működik a fókusz támogatása érdekében. Egyes kiegészítők segítenek a szervezetnek alkalmazkodni a stresszhez, mások a koncentrációt könnyítik meg, megint mások azokat a tápanyag-hiányosságokat hivatottak betölteni, amelyek az egyoldalú, nem megfelelő, egészségtelen táplálkozás miatt következnek be.

Most pedig olyan kiegészítőket mutatunk be, amelyek jobb koncentrációt biztosítanak számunkra. Az egyik ilyen egy páros, mégpedig a lutein és a zeaxantin. Ezek olyan karotinoidok, amelyek a makulapigmentben koncentrálódnak, éppen ezért a szem egészségének javítását szolgáló készítményekben szokott ez a kettős előfordulni. A szem és az agy azonban többféle módon is kapcsolódik egymáshoz. A lutein és a zeaxantin is erősen koncentrálódik az agyban, és ennek köszönhetően fokozza az agy működését, a térbeli memóriát, az érvelési készségeket, a figyelmet és a kognitív rugalmasságot. Egy vizsgálatban a vizsgálati alanyok hat hónapig kaptak lutein- és zeaxantinkiegészítőket. Mindkét kiegészítő támogatta az agyi teljesítményüket, illetve ezek a tápanyagok elősegítették az agy neuronális plaszticitását is. Ezek a karotinoidok támogatják az agy tanulási képességét, mégpedig úgy, hogy segítenek az új kapcsolatok kiépítésében, ami pedig elengedhetetlen a figyelem fenntartásához.

A Gotu kola nevű gyógynövény agyserkentő hatással rendelkezik. Egy vizsgálatba idősebb embereket vontak be, akiknek mindennap 250 mg gyógynövényt adtak. A kutatók megállapították, hogy a vizsgálati alanyoknak nőtt a reakcióidejük, és a munkamemóriájuk is sokkal pontosabb volt, illetve ezek a személyek még nyugodtabbak is voltak.

A mangókivonat és a borsmentaolaj kombinációja is nagyszerű választás lehet, amennyiben a fókusz fenntartása a célunk. A mangólevél ugyanis fokozza az agyi aktivitást, enyhíti a mentális fáradtságot és támogatja például a dopamin és a norepinefrin nevű neurotranszmittereket, amelyek abban segítenek, hogy az agysejtek gördülékenyen tudjanak egymással kommunikálni. A borsmentaolaj pedig a jobb figyelmet segíti elő felnőtteknél.

Az aranygyökér nevű gyógynövény adaptogén hatással bír. Segít a szervezetnek egészséges módon alkalmazkodni a stresszhez. A koncentrációt is fokozza, illetve ösztönzi a mentális teljesítményt, az asszociatív gondolkodást, a koncentrációt, illetve az audio- és vizuális észlelési sebességet is.

A B-vitaminok támogatják az egészséges neurológiai funkciókat, és nagyon hatékonyak az életkorral összefüggő kognitív hanyatlás ellen is.

A Ginkgo biloba nevű gyógynövényt évszázadok óta használják a kognitív funkciók támogatására. Ez a gyógynövény támogatja a napi feladatokra történő összpontosítást, illetve nagyon hatékony a kognitív hanyatlás elleni küzdelemben.

Az L-teanin egy aminosav, amely nagyon fontos az egészséges stresszválasz fenntartásához. Stresszkezelő tulajdonságai pedig segítik az összpontosítást és a figyelmet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: makulapigmentben, teljesítményüket, munkamemóriájuk, megállapították, elengedhetetlen, koncentrálódnak, készítményekben, összpontosítást, plaszticitását, fenntartásához, koncentrálódik, kiegészítőknek, hiányosságokat, munkahelyünkön, reakcióidejük, gördülékenyen, rugalmasságot, koncentrációt, borsmentaolaj, egészségtelen, alkalmazkodni, kiegészítőket, segítségünkre, stresszkezelő, teljesítményt, tulajdonságai, elősegítették, stresszválasz, felnőtteknél, koncentráció, gyógynövényt, egészségének, biztosítanak, kiépítésében, szervezetnek, gondolkodást, koncentráció fenntartását, segítségünkre lehetnek, kiegészítőknek mindegyike, fókusz támogatása, szervezetnek alkalmazkodni, koncentrációt könnyítik, egyik ilyen, makulapigmentben koncentrálódnak, szem egészségének, kettős előfordulni, térbeli memóriát, érvelési készségeket, kognitív rugalmasságot, vizsgálati alanyok, agyi teljesítményüket, tápanyagok elősegítették,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Szabolcska Mihály – Ákác...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Próbálj meg ...  A másik dolog,  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Nevem  Még csak most kezdődik a nap  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Lóhere  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A sors  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Hiányzik  Idő  Reménység és erő Krisztustól e...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A jó emberek mindig szépek mar...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Reggel van  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Egy lelki imádság  Nevem  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Örülök, hogy látlak!  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Esti kép  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Reggel van  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png csokor  s immár én is felragyogva, ért...  Png rózsa csokor  Egy maradéktalanul uralt világ  Rátalálsz  Akarat  Szívem tiéd  Soha ne kedvezz...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png nő  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Akarat  A televizió nem a kultúrát kép...  Nagyi telefonál  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Gonosz démon-álarc  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Kellemes vasárnapi kikapcsolód... 
Bejegyzés Címkék
koncentráció fenntartását, segítségünkre lehetnek, kiegészítőknek mindegyike, fókusz támogatása, szervezetnek alkalmazkodni, koncentrációt könnyítik, egyik ilyen, makulapigmentben koncentrálódnak, szem egészségének, kettős előfordulni, térbeli memóriát, érvelési készségeket, kognitív rugalmasságot, vizsgálati alanyok, agyi teljesítményüket, tápanyagok elősegítették, karotinoidok támogatják, figyelem fenntartásához, vizsgálatba idősebb, kutatók megállapították, vizsgálati alanyoknak, borsmentaolaj kombinációja, fókusz fenntartása, mangólevél ugyanis, agyi aktivitást, mentális fáradtságot, norepinefrin nevű, agysejtek gördülékenyen, borsmentaolaj pedig, jobb figyelmet, aranygyökér nevű, szervezetnek egészséges, mentális teljesítményt, asszociatív gondolkodást, egészséges neurológiai, életkorral összefüggő, kognitív funkciók, gyógynövény támogatja, napi feladatokra, kognitív hanyatlás, egészséges stresszválasz, makulapigmentben, teljesítményüket, munkamemóriájuk, megállapították, elengedhetetlen, koncentrálódnak, készítményekben, összpontosítást, plaszticitását, fenntartásához, koncentrálódik, kiegészítőknek, hiányosságokat, munkahelyünkön, reakcióidejük, gördülékenyen, rugalmasságot, koncentrációt, borsmentaolaj, egészségtelen, alkalmazkodni, kiegészítőket, segítségünkre, stresszkezelő, teljesítményt, tulajdonságai, elősegítették, stresszválasz, felnőtteknél, koncentráció, gyógynövényt, egészségének, biztosítanak, kiépítésében, szervezetnek, gondolkodást, kommunikálni, karotinoidok, támogatására, kombinációja, norepinefrin, mangókivonat, nyugodtabbak, vizsgálatban, fenntartását, köszönhetően, kiegészítők, táplálkozás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4963
  • e Hét: 29854
  • e Hónap: 61340
  • e Év: 266041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.